ASIAKASPALVELU

TIETOSUOJAILMOITUS SUNGLASSES SHOP


Viimeksi muutettu: [22.5.2018]

Tällä tietosuojailmoituksella me, MyOptique Group Ltd, tiedotamme sinulle, mitä henkilötietojasi keräämme, kun käyt sivustollamme tai käytät palvelujamme, miksi keräämme niitä ja mitä teemme niillä. Henkilötietosi tarkoittavat kaikkia sinuun liittyviä tietoja, erityisesti nimeäsi ja yhteystietojasi, kuten kotiosoitettasi, puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi.

Lue kaikessa rauhassa tämä tietosuojailmoitus huolellisesti, sillä on hyvin tärkeää, että ymmärrät täysin, kuinka käsittelemme henkilötietojasi ja suojelemme yksityisyyttäsi. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käytöstämme, voit tietysti ottaa meihin yhteyttä seuraavasti:

Yhteystietomme ovat: Essilor International, fi@sunglassesshop.com

Tietosuojavastaavamme on: Laurent Teyssandier, dpo@myoptiquegroup.com


MITÄ HENKILÖTIETOJA KERÄÄMME

Keräämämme tiedot, kun käyt verkkosivustollamme

Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme ja tallennamme automaattisesti eräitä tietojasi palvelinlokeihin ja evästeisiin, jotka ovat pieniä tiedostoja, joita lähetämme tietokoneellesi, kun käyt sivustollamme.

Nämä tiedot eivät salli meidän tunnistaa sinua suoraan. Sivusto kuitenkin tallentaa sivuston selaukseesi liittyviä tietoja, kuten sivut, joilla käyt, sivuilla käynnin ajankohdan, käyttämäsi hakusanat, laitteesi tiedot (laitteistomalli, käyttöjärjestelmän versio, laitetunnus, Internet-protokollan osoite, laitteistoasetukset, selaintyyppi, selaimen kieli), pyyntösi ajankohdan ja sivustolle tuovan URL:n.

Saatamme käyttää kolmansia mainosyhtiöitä tai tytäryhtiöitä, jotka näyttävät sivustollamme mainoksia. Nämä kolmannet mainosyhtiöt tai tytäryhtiöt saattavat erikseen asettaa tai tunnistaa selaimeltasi evästetiedoston toimittaessaan sivustolle mainoksia. Emme näe kolmansien evästeiden keräämiä tai tallentamia tietoja. Emme anna sinua koskevia henkilötietoja näille kolmansille mainostajille tai tytäryhtiöille tai millekään muulle kolmannelle osapuolelle.

Sinun ei tarvitse antaa henkilötietoja, jos haluat ainoastaan käydä sivustollamme. Tämä tarkoittaa, että voit kieltäytyä hyväksymästä evästeitä säätämällä selaimesi asetuksia vastaavasti (lisätietoja saa selaimen ohje-osiosta). Evästeistä kieltäytyminen kuitenkin todennäköisesti häiritsee sivustollamme liikkumista, erityisesti estämällä sen tiettyihin osiin pääsyn.


Keräämämme tiedot, kun rekisteröidyt tai tilaat tuotteitamme

Eräät sivustollamme tarjottavat palvelut edellyttävät rekisteröitymistä. Jos haluat käyttää näitä palveluja, pyydämme sinua antamaan meille henkilötietoja, ja kiitämme sinua täydellisten ja paikkansapitävien tietojen antamisesta ja meille ilmoittamisesta, jos tietosi tarvitsee päivittää. Jos et anna meille täydellisiä ja paikkansapitäviä tietoja tai jos et ilmoita meille, että tietosi tarvitsee päivittää, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle pyytämiäsi palveluja.

Keräämme sinusta henkilötietoja, jotka kuuluvat seuraaviin ryhmiin:

  • Tunnistetiedot, muun muassa nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, kotiosoitteesi, kirjautumistunnuksesi ja salasanasi, valokuvasi ja syntymäaikasi (tai ikäsi);
  • IT-tiedot, muun muassa sivuston selaukseesi liittyvät tiedot, kuten sivut, joilla käyt, sivuilla käynnin ajankohdan, käyttämäsi hakusanat, laitteesi tiedot (laitteistomalli, käyttöjärjestelmän versio, laitetunnus, Internet-protokollan osoite, laitteistoasetukset, selaintyyppi, selaimen kieli), pyyntösi ajankohdan ja sivustolle tuova URL;
  • Taloustiedot, muun muassa luottokorttitietosi, eivät ole kerättävissämme. Kun teet tilauksen, sinut ohjataan maksuprosessin hoitavan kolmannen palveluntarjoajan sivustolle.

KUINKA KÄYTÄMME KERÄÄMIÄMME HENKILÖTIETOJA

Käytämme henkilötietojasi vain lakien ja määräysten sallimissa rajoissa. Joskus käytämme henkilötietojasi, koska lait ja määräykset vaativat meitä tekemään niin. Emme missään tapauksessa tee pelkällä automaattisella käsittelyllä automatisoituja päätöksiä, joilla saattaa olla sinuun oikeusvaikutuksia tai muita vastaavasti merkittäviä vaikutuksia.

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käytämme tunnistetietojasi meiltä ostamiesi tavaroiden lähetyksen helpottamiseksi, pitääksemme sinut ajan tasalla tilauksen edistymisestä, lähettääksemme täydennysmuistutuksia, käsitelläksemme automaattiset uusintatilaukset ja palautukset, hoitaaksemme tiliäsi ja ilmoittaaksemme sinulle mahdollisesta tuotteen takaisinkutsusta. Tämä prosessi perustuu solmimaamme sopimukseen;
  • Me anonymisoimme IT-tietosi ja parannamme niiden avulla sivustostamme saamaasi kokemusta, tunnistamme ja raportoimme vikoja ja ongelmia, arvioimme tekemiemme muutosten vaikutusta asiakaskäyttäytymiseen, analysoimme ja parannamme sivuston toimivuutta. Tätä prosessia käytetään oikeutetun etumme hyväksi.

KAUANKO PIDÄMME KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

Henkilötietojesi säilytysaika ilmenee seuraavasta taulukosta:


Tietoryhmä


Säilytysaika

     

Tunnistetiedot mukaanlukien silmälääkärin reseptit ja terveystiedot

Vähintään 9 vuotta. (Ison-Britannian optikkoneuvosto General Optical Councilin vaatimus)

Tunnistetiedot poislukien silmälääkärin reseptit ja terveystiedot

5 vuotta

Taloustiedot

Näitä ei tallenneta mihinkään järjestelmäämme

IT-tiedot

5 vuotta


JAKAMAMME HENKILÖTIEDOT

Ilmoitamme sinulle, että saatamme jakaa henkilötietojasi MyOptique Groupin ulkopuolisille yrityksille vain suostumuksellasi.


Tietoryhmä


Vastaanottajaryhmä


Sijainti

     

Tunnistetiedot

Verkkotransaktioiden käsittely, tilausten täyttäminen, markkinointi, myynninedistysviestintä, tilausanalyysi

EU

Taloustiedot

Verkkotransaktioiden käsittely

EU

IT-tiedot

Asiakkaiden ostokäyttäytymisen analysointi

EU


KUINKA SUOJELEMME HENKILÖTIETOJA

Olemme vakiinnuttaneet keinoja henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta tarkastelulta, käytöltä tai paljastamiselta muun muassa seuraavasti:

  • Toteutamme ja ylläpidämme kehittyneitä teknisiä keinoja sen varmistamiseksi, että henkilötietosi tallennetaan ja käsitellään täydellisen luottamuksellisesti ja turvallisesti;
  • Toteutamme ja ylläpidämme asianmukaisia henkilötietoihisi pääsyn rajoituksia ja tarkkailemme henkilötietojesi tarkastelua, käyttöä ja siirtoa;
  • Kaikkien työntekijöidemme, jotka pääsevät henkilötietoihisi, pitää allekirjoittaa salassapito- tai vastaava sopimus, joka velvoittaa heidät noudattamaan tietoturva- ja luottamuksellisuusvaatimuksiamme;
  • Vaadimme, että jokainen yrityskumppani ja kolmas palveluntarjoaja, jonka kanssa jaamme henkilötietojasi, noudattaa kaikkia soveltuvia tietoturva- ja luottamuksellisuusvaatimuksia;
  • Annamme työntekijöillemme ja kolmansille osapuolille, jotka pääsevät henkilötietoihisi, säännöllistä tietoturvakoulutusta.

MITÄ OIKEUKSIA SINULLA ON

Soveltuvien tietosuojalakien ja -määräysten perusteella sinulla on oikeus:

  • henkilötietojesi tarkasteluun, oikaisuun ja/tai poistoon;
  • rajoittaa tai vastustaa niiden käsittelyä;
  • kertoa meille, ettet halua saada markkinointitiedotuksia;
  • eräissä tilanteissa vaatia, että tietyt henkilötietosi siirretään sinulle tai kolmannelle osapuolelle;
  • siinä määrin kuin henkilötietojesi käsittelymme perustuu suostumukseesi, peruuttaa suostumuksesi sen vaikuttamatta suostumukseesi perustuneen käsittelymme laillisuuteen ennen sen peruuttamista.

Olemme sitoutuneet mahdollistamaan oikeuksiesi käytön: kun haluat käyttää niitä, ota meihin yhteyttä tämän tietosuojailmoituksen alussa ilmoitettujen yhteystietojen kautta. Anna meille seuraavat tiedot, jotta pyyntösi käsitellään asianmukaisesti:

  • etu- ja sukunimesi ja henkilökorttisi valokopio;
  • erityishakemuksesi (toisin sanoen, mitä oikeuksia haluat käyttää); ja
  • hakemuksen päiväys ja allekirjoituksesi (jos lähetät hakemuksen postitse).

Jos yhteydenotto meihin ei tyydytä sinua, voit myös valittaa tietosuojan valvontaviranomaiselle henkilötietojesi käsittelystämme.


TÄMÄN TIETOSUOJAILMOITUKSEN MUUTOKSET

Tarkistamme säännöllisesti tietosuojailmoituksemme määräystenmukaisuuden ja varmistamme erityisesti, että se on uusien tietosuojalakien ja -määräysten mukainen. Vaikka tätä tietosuojailmoitusta saatetaan ajoittain muuttaa, emme vähennä tämän tietosuojailmoituksen mukaisia oikeuksiasi ilman nimenomaista suostumustasi.