ASIAKASPALVELU

Sunglasses Shopin tietosuojailmoitus


MyOptique Group Limited, joka harjoittaa kaupankäyntiä nimellä Sunglasses Shop, (me tai meidän tai niiden erilaiset taivutusmuodot) on Englannissa ja Walesissa yritysnumerolla 05139004 rekisteröity yritys. Rekisteröity toimipaikkamme on osoitteessa Veale Wasbrough Vizards, Narrow Quay House, Bristol BS1 4QA.

Yhteystietomme ovat fi@sunglassesshop.com. Yhteystietomme ovat dpo@myoptiquegroup.com.

MyOptique Group Limited on osa EssilorLuxottica -konsernia.


Mikä tämän asiakirjan tarkoitus on?

1.1- Olemme sitoutuneet suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi. Tässä tietosuojailmoituksessa asetetaan perusta sille, miten me keräämme verkkosivustomme www.sunglasses-shop.co.uk (sivustomme) käyttäjien henkilötietoja ja miten me käsittelemme näitä tietoja.

1.2- Tämä tietosuojailmoitus koskee seuraavia tahoja: sivustomme vierailijat, jotka eivät rekisteröidy, sekä ne, jotka rekisteröityvät, kaikki asiakkaat, jotka ostavat tavaroitamme ja/tai palvelujamme sivustoltamme tai muulla tavoin, ja kaikki yksittäiset urakoitsijat ja palveluntarjoajat, jotka tarjoavat palveluja yrityksellemme (sinä).

1.3- Olemme rekisterinpitäjä. Tämä tarkoittaa, että olemme vastuussa sen päättämisestä, miten me pidämme hallussamme ja käytämme henkilötietojasi, ja sen selittämisestä selvästi sinulle.

1.4- Olemme nimittäneet tietosuojavastaavan, jonka tehtävänä on valvoa tähän tietosuojailmoitukseen liittyviä kysymyksiä. Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojailmoituksesta, mukaan lukien kaikki laillisten oikeuksiesi käyttämiseen liittyvät pyynnöt, ota yhteyttä edellä mainittujen tietojen avulla.

1.5- Lue tämä tietosuojailmoitus huolellisesti ymmärtääksesi, mitä teemme henkilötiedoillesi ja mitä oikeuksia sinulla on toimintamme suhteen.

1.6- Sivustomme ei ole tarkoitettu lapsille, emmekä kerää tietoisesti lapsia koskevia tietoja.


Mitä henkilötiedot ovat ja käsittelyn oikeusperusta

2.1- Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa jotain henkilöä koskevia tietoja, joista hänet voidaan tunnistaa. On olemassa erityisiä arkaluonteisten henkilötietojen ryhmiä, jotka vaativat korkeampaa suojaustasoa (katso jäljempänä tuleva kohta 3.4).

2.2- Käytämme henkilötietojasi ainoastaan silloin, kun laki sallii sen. Seuraava taulukko sisältää käsittelyn oikeusperustan. Jotkut käsittelyperusteistamme ovat kuitenkin päällekkäisiä, ja voi olla useita perusteita, jotka oikeuttavat henkilötietojesi käytön.

2.3- Voimme perustaa henkilötietojesi käsittelyn ainoastaan omiin (tai kolmannen osapuolen) oikeudellisiin etuihimme, jos sinun etusi ja perusoikeutesi eivät ole näiden etujen yläpuolella. Kun käsittely perustuu oikeudellisiin etuihimme, asiaankuuluvat edut ovat alla.

2.4- Jos olet yksityishenkilö, saamme suostumuksesi ennen kolmannen osapuolen suoramarkkinointiviestinnän lähettämistä sinulle. Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumus markkinointiin ottamalla yhteyttä meihin.

2.5- Käytämme henkilötietojasi ainoastaan niihin tarkoituksiin, joihin olemme keränneet ne, paitsi jos kohtuudella katsomme, että meidän on käytettävä niitä toisesta syystä ja että tämä syy on yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa. Jos meidän on käytettävä henkilötietojasi asiaankuulumattomaan tarkoitukseen, ilmoitamme sinulle siitä ja selitämme oikeusperustan, jonka perusteella voimme tehdä niin.

2.6- Huomaa, että voimme käsitellä henkilötietojasi sinun tietämättäsi tai ilman suostumustasi, jos se on lain edellyttämää tai sallimaa.

2.7- Jos meidän on kerättävä henkilötietoja lain tai kanssasi tekemämme sopimuksen ehtojen mukaisesti, ja jos et toimita tietoja pyydettäessä, emme ehkä pysty täyttämään sopimusta, joka välillämme on tai jota yritämme tehdä kanssasi (esimerkiksi tarjotaksemme sinulle tavaroita tai palveluita). Tässä tapauksessa saatamme joutua perumaan tuotteen tai palvelun, joka sinulla on kanssamme, mutta ilmoitamme sinulle, jos niin on.

Sinusta keräämämme tiedot

3.1- Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa jotain henkilöä koskevia tietoja, joista hänet voidaan tunnistaa. Ne eivät sisällä tietoja, joista henkilöllisyys on poistettu (anonyymit tiedot).

3.2- Saatamme kerätä, käyttää, tallentaa ja siirtää erityyppisiä henkilötietojasi, jotka olemme ryhmitelleet seuraavasti:

  • Tunnistetietoja ovat etunimi, sukunimi, käyttäjätunnus tai vastaava tunniste, ja niitä voivat olla myös siviilisääty, titteli, syntymäaika, valokuva ja sukupuoli.
  • Yhteystietoja ovat laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumerot.
  • Transaktiotietoja ovat yksityiskohtaiset tuotteet ja palvelut, jotka olet ostanut meiltä.
  • Teknisiä tietoja ovat internetprotokollan (IP) osoite, kirjautumistiedot, selaintyyppi- ja versio, aikavyöhykeasetukset ja sijainti, selaimen laajennustyypit ja -versiot, käyttöjärjestelmä ja -alusta sekä tämän verkkosivuston käyttämiseen käyttämiesi laitteiden muu teknologia.
  • Profiilitietoja ovat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, tekemäsi ostot tai tilaukset, kiinnostuksenkohteesi, mieltymyksesi, palautteesi ja vastauksesi kyselyihin.
  • Käyttötiedot ovat tietoja siitä, miten käytät verkkosivustoamme, tuotteitamme ja palveluitamme.
  • Markkinointi- ja viestintätietoja ovat meiltä ja kolmansilta osapuolilta saatavaan markkinointiin liittyvät asetuksesi sekä viestintäasetuksesi, miten olet vuorovaikutuksessa digitaalisen markkinointimme kanssa. Keräämme tietoja seurataksemme sivuja, joilla olet vieraillut verkkosivustomme kautta, sekä tietoja siitä, oletko avannut sähköpostiviestejämme (sähköpostiviestit sisältävät seurantapikseleitä tai laajennuksia), tietojen käyttämisen päivämäärä, aika ja sijainti, hakukyselysi, laitteesi tiedot (laitteistomalli, käyttöjärjestelmän versio, yksilölliset laitetunnisteet, internetprotokollan osoite, laitteistoasetukset, selaintyyppi, selaimen kieli), pyyntösi päivämäärä ja aika sekä viittaava URL-osoite.
  • Emme kerää taloudellisia tietoja - Tilausta tehdessäsi sinut ohjataan kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle, joka hoitaa maksuprosessin.

3.3- 3.3 Keräämme, käytämme ja jaamme myös yhdistettyjä tietoja, kuten tilastotietoja tai väestötietoja mihin tahansa tarkoitukseen. Yhdistetyt tiedot voidaan johtaa henkilötiedoistasi, mutta niitä ei pidetä laissa henkilötiedoina, koska ne eivät paljasta henkilöllisyyttäsi suoraan tai epäsuorasti. Voimme esimerkiksi yhdistää käyttötietosi laskeaksemme tiettyä verkkosivuston ominaisuutta käyttävien käyttäjien prosenttiosuuden. Jos yhdistämme tai liitämme yhdistetyt tiedot henkilötietoihisi niin, että sinut voidaan tunnistaa niistä suoraan tai epäsuorasti, käsittelemme yhdistettyjä tietoja henkilötietoina, joita käytetään tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.

3.4- 3.4 Keräämme sinusta myös seuraavia erityisiä henkilötietoryhmiä:

  • Silmälasireseptiisi liittyvät terveystiedot.
  • Oftalmisiin resepteihin liittyvät tiedot.
  • Käytämme näitä tietoja täyttääksemme välillämme olevan sopimuksen ja sinun nimenomaisella suostumuksellasi.

Kuinka henkilötietojasi kerätään?

4.1- Käytämme erilaisia tapoja kerätäksemme tietoja sinulta ja sinusta, mukaan lukien:

4.2- Suorat vuorovaikutukset. Voit antaa meille henkilöllisyytesi ja yhteystietosi täyttämällä lomakkeita tai ottamalla meihin yhteyttä postitse, puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavoin. Tämä sisältää henkilötiedot, jotka annat, kun:

  • 4.2.1 - haet tuotteitamme tai palveluitamme;
  • 4.2.2 - luot tilin verkkosivustollamme;
  • 4.2.3 - tilaat palveluitamme tai julkaisujamme;
  • 4.2.4 - pyydät markkinoinnin lähettämistä sinulle;
  • 4.2.5 - osallistut kilpailuun, kampanjaan tai kyselyyn;
  • 4.2.6 - annat meille palautetta, teet valituksen tai otat yhteyttä meihin.

4.3- Keräämme tunniste-, yhteys- ja profiilitietoja sekä teknisiä tietoja seuraavilta sosiaalisen median tileiltämme:

  • 4.3.1 - https://www.facebook.com/sunglassesshop
  • 4.3.2 - @sunglassesshop https://twitter.com/sunglassesshop
  • 4.3.3 - @sunglassesshop https://www.instagram.com/sunglassesshop/

4.4- Automatisoidut teknologiat tai vuorovaikutuksety. Kun olet vuorovaikutuksessa verkkosivustomme ja markkinointisähköpostiemme kanssa, keräämme automaattisesti käyttötietoja ja teknisiä tietoja laitteestasi, selailutoiminnoistasi ja tavoistasi. Keräämme näitä henkilötietoja käyttämällä evästeitä, upotettuja pikseleitä tai laajennuksia, palvelinlokeja ja muita vastaavia teknologioita. Saatamme saada myös teknisiä tietoja sinusta, jos vierailet muilla verkkosivustoilla, jotka käyttävät evästeitämme. Katso lisätietoja jäljempänä olevasta kohdasta 10.

4.5- Kolmannet osapuolet tai julkisesti saatavilla olevat lähteet. Voimme saada henkilötietojasi useilta kolmansilta osapuolilta, kuten seuraavilta:

  • 4.5.1 - Teknisiä tietoja seuraavilta osapuolilta:
    • (a) EU:n ulkopuolella sijaitsevat analyysipalveluiden tarjoajat, kuten Google;
    • (b) mainontaverkostot
    • (c) hakutietojen tarjoajat
  • 4.5.2 - Henkilötietoja ja yhteystietoja tietojen välittäjiltä tai yhdistäjiltä

Tarkoitukset, joihin me käytämme henkilötietojasi


Tarkoitus/Toiminto


Tiedon tyyppi


Käsittelyn oikeudellinen perusta, mukaan lukien oikeutettu etu

Rekisteröidä sinut uudeksi asiakkaaksi

(a) tunnistetiedot
(b) yhteystiedot

Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano

Tilauksesi käsitteleminen ja toimittaminen, mukaan lukien:
(a) maksujen, palkkioiden ja kulujen hallinnoiminen
(b) meille velkaa olevien rahojen kerääminen ja takaisin saaminen

(a) tunnistetiedot
(b) yhteystiedot
(c) tapahtumatiedot
(d) markkinointi- ja viestintätiedot

(a) kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano
(b) tarvitaan oikeutettuihin etuihimme tehokkaan asiakaspalvelun tarjoamiseksi sinulle.

Sinun kanssasi olevien suhteiden hallinnoiminen, johon sisältyy:
(a) ehtojemme tai tietosuojailmoituksemme muutoksista ilmoittaminen sinulle
(b) sinun pyytäminen jättämään arvostelu tai osallistumaan kyselyyn

(a) tunnistetiedot
(b) yhteystiedot
(c) profiilitiedot
(d) markkinointi- ja viestintätiedot

(a) kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano
(b) tarpeen oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi
(c) tarpeen oikeutettuja etujamme varten (pitääksemme rekisteriemme ajan tasalla ja tutkiaksemme, kuinka asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palveluitamme)

Jotta voit osallistua ilmaiseen kokeiluversioon, kilpailuun tai täyttää kyselyn

(a) tunnistetiedot
(b) yhteystiedot
(c) profiilitiedot
(d) käyttötiedot
(e) markkinointi- ja viestintätiedot

(a) kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano
(b) tarpeen oikeutettuja etujamme varten (tutkiaksemme, kuinka asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palveluitamme, kehittääksemme niitä ja kasvattaaksemme liiketoimintaamme)

Hallinnoidaksemme ja suojataksemme yritystämme ja tätä verkkosivustoa (mukaan lukien vianmääritys, tietojen analysointi, testaus, järjestelmän ylläpito, tuki, raportointi ja tietojen isännöinti)

(a) tunnistetiedot
(b) yhteystiedot
(c) tekniset tiedot

(a) tarpeen oikeutettuja etujamme varten (harjoittaaksemme liiketoimintaamme, tarjotaksemme hallinto- ja IT-palveluja, verkkoturvallisuuteen, estääksemme petoksia ja liiketoiminnan uudelleenorganisoinnin tai konsernin rakenneuudistuksen yhteydessä)
(b) tarpeen oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi

Toimittaaksemme sinulle asianmukaista verkkosivuston sisältöä ja mainoksia ja mitataksemme tai ymmärtääksemme sinulle tarjoamamme mainonnan tehokkuutta

(a) tunnistetiedot
(b) yhteystiedot
(c) profiilitiedot
(d) käyttötiedot
(e) markkinointi- ja viestintätiedot
(f) tekniset tiedot

tarpeen oikeutettuja etujamme varten (tutkiaksemme, kuinka asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palveluitamme, kehittääksemme niitä, kasvattaaksemme liiketoimintaamme ja tiedottaaksemme markkinointistrategiastamme)

Tietoanalyysien käyttäminen parantaaksemme verkkosivustojamme, tuotteitamme/palvelujamme, markkinointiamme, asiakassuhteitamme ja kokemuksia

(a) tekniset tiedot
(b) käyttötiedot

tarpeen oikeutettuja etujamme varten (määritelläksemme asiakastyyppejä tuotteillemme ja palveluillemme, pitääksemme verkkosivustomme päivitettynä ja asianmukaisena, kasvattaaksemme liiketoimintaamme ja tiedottaaksemme markkinointistrategiastamme)

tehdäksemme sinulle ehdotuksia ja suosituksia tuotteista tai palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua

(a) tunnistetiedot
(b) yhteystiedot
(c) tekniset tiedot
(d) käyttötiedot
(e) profiilitiedot
(f) markkinointi- ja viestintätiedot

tarpeen oikeutettuja etujamme varten (kehittääksemme tuotteitamme/palveluitamme ja kasvattaaksemme liiketoimintaamme)


Erityiset henkilötietoryhmät



Silmälasireseptitilauksesi käsitteleminen

(a) tunnistetiedot
(b) terveystiedot
(c) oftalmiseen reseptiin liittyvät tiedot

(a) kanssasi tehdyn sopimuksen toimeenpano ja nimenomaisella suostumuksellasi.

5.1- Automatisoitu päätöksenteko

  • 5.1.1 - Automaattinen päätöksenteko tapahtuu, kun sähköinen järjestelmä käyttää henkilötietoja päätöksentekoon ilman ihmisen väliintuloa.
  • 5.1.2 - Emme usko, että sinusta tehdään vakavia päätöksiä automaattisin keinoin, mutta ilmoitamme sinulle kirjallisesti, jos tämä kanta muuttuu.

5.2- Markkinointi

  • 5.2.1 - Pyrimme tarjoamaan sinulle valintoja henkilötietojen tiettyihin käyttöihin, etenkin markkinointiin ja mainontaan, liittyen.
  • 5.2.2 - Saatamme käyttää kolmansien osapuolten mainontayrityksiä tai tytäryhtiöitä mainosten näyttämiseen verkkosivustollamme. Nämä kolmansien osapuolten mainontayritykset tai tytäryhtiöt voivat erikseen sijoittaa tai tunnistaa evästetiedoston selaimessasi, kun ne toimittavat mainoksia sivustolle. Emme näe kolmansien osapuolien evästeisiin kerättyjä tai tallennettuja tietoja. Emme luovuta henkilötietojasi näille kolmansien osapuolten mainostajille tai tytäryhtiöille tai muille kolmansille osapuolille.
  • 5.2.3 - Henkilötietojesi toimittamista ei vaadita, jos haluat vain vierailla verkkosivustollamme. Tämä tarkoittaa, että voit kieltäytyä evästeiden hyväksymisestä määrittämällä selaimesi vastaavasti (lisätietoja on selaimesi Ohje-osiossa). Evästeiden kieltäminen saattaa kuitenkin häiritä liikkumistasi verkkosivustollamme, etenkin estämällä pääsyä sen tiettyihin osiin.

5.3- Meiltä tulevat kampanjatarjoukset

  • 5.3.1 - Saatamme käyttää tunniste- ja yhteystietojasi, teknisiä tietojasi sekä käyttö- ja profiilitietojasi muodostaaksemme näkemyksen siitä, mitä saatat haluta tai tarvita tai mikä saattaa kiinnostaa sinua. Näin päätämme, mitkä tuotteet, palvelut ja tarjoukset saattavat olla merkityksellisiä sinulle.
  • 5.3.2 - Saat meiltä markkinointiviestejä, jos olet pyytänyt meiltä tietoja tai ostanut meiltä tuotteita, etkä ole kieltäytynyt kyseisen markkinoinnin vastaanottamisesta.

5.4- Kolmansien osapuolten markkinointi
Saamme nimenomaisen suostumuksesi ennen kuin jaamme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin kolmansille osapuolille.

5.5- Kieltäytyminen
Voit pyytää meitä tai kolmansia osapuolia lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen sinulle milloin tahansa kirjautumalla verkkosivustolle ja valitsemalla asiaankuuluvat ruudut tai poistamalla valinnan niistä muokataksesi markkinointiasetuksiasi tai seuraamalla missä tahansa sinulle lähetetyssä markkinointiviestissä olevaa kieltäytymislinkkiä tai ottamalla milloin tahansa yhteyttä meihin.

Tietojesi jakaminen

6.1- Jaamme henkilötietojasi kolmansien osapuolten alihankkijoille ja palveluntarjoajille siinä määrin kuin se on tarpeen tilauksesi toteuttamiseksi.

6.2- Jaamme tietojasi seuraaville muille kolmansille osapuolille:

  • 6.2.1 - sääntelijät, ammatilliset neuvonantajat, vakuutusten tarjoajat ja tilintarkastajat;
  • 6.2.2 - Yhdistyneen kuningaskunnan vero- ja tullihallinto, tai muut valtion virastot tai lainvalvontaviranomaiset;
  • 6.2.3 - EssilorLuxottica -konsernin jäsenet liiketoimintamme hallinnointia varten;
  • 6.2.4 - Jos myymme liiketoimintaa tai omaisuutta, saatamme luovuttaa henkilötietojasi kyseiselle mahdolliselle liiketoiminnan tai omaisuuden ostajalle;
  • 6.2.5 - maksupalveluntarjoajat, kun ostat tuotteita verkkosivustolta;
  • 6.2.6 - jos meillä on oikeudellinen velvoite tehdä niin
  • 6.2.7 - petosten torjuntaa ja luottoriskien vähentämistä varten. Edellä luetellut kolmansien osapuolten ryhmät käyttävät henkilötietojasi omaan tarkoitukseensa ja ovat itse vastuussa tietosuojalainsäädännön noudattamisesta.

6.3- Jaamme tietojasi myös kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, jotka tarjoavat palveluita yrityksellemme, kuten verkossa suoritettavien tapahtumien käsittelyn ja tilausten toteuttamisen tarjoaja, markkinointi- ja viestintäpalveluiden tarjoajat, verkkosivustojen isäntäpalvelin, IT-tukipalvelut ja -ylläpitopalvelut, pilvitallennuspalveluiden tarjoaja ja sähköpostien vaihtoon liittyvä palvelin, toimituspalvelut ja muut yritykset, jotka tarjoavat tiettyjä palveluita meidän puolestamme. Kaikkien kolmansien osapuolien palveluntarjoajiemme on toteutettava asianmukaisia turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi käytäntöjemme mukaisesti. Emme anna kolmansien osapuolien palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa.

Tietoturva

7.1- Olemme ottaneet käyttöön seuraavat asiat:

  • 7.1.1 - Asianmukaiset turvatoimet henkilötietojesi vahingossa tapahtuvan katoamisen, käyttämisen tai luvattoman käytön, muuttamisen tai paljastamisen estämiseksi.
  • 7.1.2 - Menettelyt epäiltyjen tietoturvaloukkauksien käsittelemiseksi. Ilmoitamme sinulle ja kaikille asiaankuuluville sääntelijöille epäillystä loukkauksesta, jos laki velvoittaa meitä tekemään niin.
  • 7.1.3 - Kaikkien työntekijöidemme, joilla on pääsy henkilötietoihisi, on tehtävä salassapitosopimus tai vastaavia sopimuksia, jotka asettavat heille velvollisuuksia noudattaa tietosuojaan ja luottamuksellisuuteen liittyviä vaatimuksiamme.
  • 7.1.4 - Vaadimme kaikkia liikekumppaneita ja ulkopuolisia palveluntarjoajia, joiden kanssa voimme jakaa henkilötietojasi, noudattamaan kaikkia sovellettavia tietosuoja- ja luottamuksellisuusvaatimuksia.
  • 7.1.5 - Tarjoamme säännöllisesti tietosuojakoulutusta työntekijöillemme ja kolmansille osapuolille, joilla on pääsy henkilötietoihin.

Tietojen siirtäminen ETA:n ulkopuolelle

7.2- Kaikkia meille lähettämäsi henkilötietoja säilytetään suojatuilla palvelimilla, jotka sijaitsevat Isossa-Britanniassa tai Euroopan talousalueella (ETA).

7.3- Jos meitä vaaditaan siirtämään tietojasi Yhdistyneen kuningaskunnan tai ETA:n ulkopuolelle, olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset toimenpiteet varmistaaksemme, että kyseiset kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietojasi tavalla, joka on yhdenmukainen EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojalakien kanssa.

7.4- Jos asut Ison-Britannian tai ETA:n ulkopuolella, voimme siirtää henkilötietoja tarvittavassa määrin meille antamaasi postiosoitteeseen voidaksemme toteuttaa tilauksesi. Suoritamme kaikki kohtuulliset toimenpiteet varmistaaksemme, että tällaiset siirrot ovat turvallisia. Ohjaamalla meitä Ison-Britannian tai ETA:n ulkopuolelta hyväksyt, että tällainen siirto on meille välttämätöntä tilauksesi toteuttamiseksi.

7.5- Käytämme Google Analyticsiä arvioidaksemme sivustomme suorituskykyä ja parantaaksemme sinulle tarjoamaamme palvelua. Saatamme siirtää sinusta tietoja Yhdistyneen kuningaskunnan tai ETA:n ulkopuolelle tätä tarkoitusta varten. Teemme niin ainoastaan, jos laki sallii sen.

7.6- Google Analytics noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -järjestelyä Yhdysvaltain kauppaministeriön vaatimusten mukaisesti henkilötietojen keräämiseen, käyttöön ja säilyttämiseen Euroopan unionin jäsenvaltioissa liittyen. Se on Yhdysvaltojen liittovaltion kauppakomission täytäntöönpanon alainen. Google, mukaan lukien Google Inc. ja sen kokonaan omistamat yhdysvaltalaiset tytäryritykset, ovat vahvistaneet noudattavansa asiaankuuluvia Privacy Shield -järjestelyn periaatteita, myös Google Analyticsin kohdalla. Lisätietoja tästä suojatoimenpiteestä on osoitteessa https://www.google.co.uk/intl/fi/policies/privacy/frameworks/.

Kuinka kauan me säilytämme henkilötietojasi?

8.1- Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on kohtuudella tarpeen niiden tarkoitusten toteuttamiseksi, joiden takia me keräsimme tietojasi, mukaan lukien täyttääksemme lakiin tai sääntelyyn perustuvia sekä veroihin, kirjanpitoon tai raportointiin liittyviä vaatimuksia. Saatamme säilyttää henkilötietojasi pidemmän aikaa, jos tehdään valitus tai jos uskomme kohtuudella, että välillämme olevassa suhteessa on mahdollisesti riita-asia.

8.2- Määrittääksemme henkilötietojen asianmukaisen säilytysajan otamme huomioon henkilötietojen määrän, luonteen ja arkaluonteisuuden, henkilötietojesi luvattoman käytön tai paljastamisen aiheuttaman mahdollisen vahingon riskin, mihin tarkoituksiin käsittelemme henkilötietojasi ja voimmeko saavuttaa nämä tarkoitukset muilla keinoilla, sekä sovellettavat lakiin ja sääntelyyn perustuvat sekä veroihin, kirjanpitoon tai raportointiin liittyvät vaatimukset.

8.3- Säilytämme perustiedot asiakkaistamme (mukaan lukien yhteystiedot, henkilöllisyys- ja tapahtumatiedot) viiden vuoden ajan siitä, kun he ovat lakanneet olemasta asiakkaita veroihin liittyviin tarkoituksiin ja mahdollisia oikeusvaateita varten.

8.4- Säilytämme henkilötietoja, mukaan lukien oftalmisiin resepteihin liittyviä ja lääketieteellisiä tietoja, kymmenen vuoden ajan yleisen Yhdistyneen kuningaskunnan General Optical Council -neuvoston vaatimusten mukaisesti.

8.5- Joissakin tapauksissa voit pyytää meitä poistamaan tietosi. Katso alta lisätietoja oikeuksistasi.

8.6- Joissain tapauksissa me anonymisoimme henkilötietosi (jotta niitä ei enää voida yhdistää sinuun) tutkimustarkoituksiin tai tilastollisiin tarkoituksiin, jolloin voimme käyttää näitä tietoja määräämättömän ajan ilman erillistä ilmoitusta sinulle.

Oikeutesi

9.1- Sinulle on seuraavat oikeudet:

  • 9.1.1 - Että sinulle kerrotaan, mitä me teemme henkilötiedoillesi. Teemme tämän lähettämällä sinulle tämän tietosuojailmoituksen;
  • 9.1.2 - Korjata tai päivittää sinusta säilyttämiämme henkilötietoja.
  • 9.1.3 - Vastustaa henkilötietojesi käsittelyä;
  • 9.1.4 - Pyytää kopio säilyttämistämme henkilötiedoistasi;
  • 9.1.5 - Pyytää meitä poistamaan sinusta säilyttämämme tiedot, jos meillä ei ole mitään syytä jatkaa niiden käsittelyä;
  • 9.1.6 - Pyytää meitä lopettamaan henkilötietojesi käsittely, jos se perustuu oikeutettuun etuun ja jos tilanteessasi on jotain, joka saa sinut haluamaan vastustamaan tietojen käsittelyä tällä perusteella ja jos meillä ei ole hyvää syytä jatkaa tietojen käsittelyä;
  • 9.1.7 - Pyytää meitä rajoittamaan sitä, kuinka käytämme henkilötietojasi tiettynä ajanjaksona, jos väität, että tiedot ovat virheelliset, ja haluamme tarkistaa asian, tai tietyissä muissa rajoitetuissa olosuhteissa;
  • 9.1.8 - Pyytää meitä lähettämään henkilötietosi toiselle organisaatiolle tietokoneella luettavassa muodossa;
  • 9.1.9 - Valittaa tietosuojavaltuutetun virastoon, jos et ole tyytyväinen siihen, miten me käsittelemme henkilötietojasi. Voit tehdä valituksen osoitteessa https://ico.org.uk/concerns/. Ota heti yhteyttä meihin, jos arvelet, että emme käsittele henkilötietojasi oikein, jotta voimme yrittää selvittää ongelman.

9.2- Jos poistamme henkilötietosi tai rajoitamme niiden käyttöä, emme voi tarjota palveluitamme sinulle.

9.3- Jos haluat käyttää jotakin oikeuksistasi, ota yhteyttä osoitteeseen dpo@myoptiquegroup.com. Saatamme joutua pyytämään sinulta joitakin tietoja vahvistaaksemme henkilöllisyytesi ja varmistaaksemme oikeutesi käyttää tietoja (tai käyttää muita oikeuksiasi).

Evästekäytäntö

10.1- Our website uses cookies to distinguish you from other users of our website. We use cookies for our legitimate interests, to help us to provide you with a good experience when you browse our website and to improve our site. You can view our Cookies Policy on our Site.

Kolmansien osapuolten linkit

11.1- Tämä verkkosivusto voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille, laajennuksiin ja sovelluksiin. Napsauttamalla näitä linkkejä tai ottamalla kyseiset yhteydet käyttöön, kolmannet osapuolet voivat kerätä tai jakaa tietoja sinusta. Emme hallinnoi näitä kolmansien osapuolten verkkosivustoja emmekä ole vastuussa heidän tietosuojalausunnoistaan. Kun poistut verkkosivustoltamme, kehotamme sinua lukemaan jokaisen vierailemasi verkkosivuston tietosuojakäytännön.



Tarkistamme säännöllisesti, että noudatamme tietosuojailmoitustamme, erityisesti noudattaaksemme uusia tietosuojalakeja ja -asetuksia. Vaikka tämä tietosuojailmoitus saattaa muuttua ajoittain, emme rajoita tämän tietosuojailmoituksen mukaisia oikeuksiasi ilman nimenomaista suostumustasi.

Päivitetty viimeksi elokuussa 2020